Българско момче спечели стипендия в размер от 115 000 долара, след

...
Българско момче спечели стипендия в размер от 115 000 долара, след
Коментари Харесай

Есето, с което българин спечели $115 000! Вижте вдъхновяващата му история

Българско момче спечели стипендия в размер от 115 000 $, откакто изпрати прочувственото си есе. Стипендията е обезпечена от BulRA, със съдействието на ASSIST и HMC. В есето младият българин разказва за себе си и за житейския си опит до този миг. Историята му е изпълнена с интересни случки, които карат човек да се замисли за това, което може да направи за себе си и другите.

Есето споделя за пътя на един младеж към себеоткриването и откриването на предопределение. Той споделя за спортните си успехи в сферата на плуването, футбола и шаха, само че споделя, че оставя спорта за занимание, тъй като усеща, че това не е неговата орис.

По думите на момчето намирането на призванието стартира, когато със свои съученици той посещава дом за деца с умствени увреждания в Монтана. Посещението им е имало за цел да накарат децата да се почувстват по-близо до природата.

Оказва се, че децата в дома се радват доста на визитата и учениците правят няколко такива, след които авторът на есето се убеждава, че желае да се занимава с активност, която да помага на хората. След това момчето се среща от близко с работата на майка си, която е здравна сестра и баща си, който е ортодонт и осъзнава, че те поставят доста грижи за хората.

Така се ражда мечтата му да стане лекар по медицина. Причината да опише всичките си преживявания в есе е желанието му да завоюва стипендията, с цел да може да получи висококачествено образование и да стартира да практикува специалността, която ще му донесе задоволство и посредством която ще помага на хората.

Инфо:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР